معماری در اقلیمهای مختلف
سلام. از این به بعد سعی میکنم مقالاتی که در زمینه های مختلف مطالعه میکنم رو اینجا به اشتراک بزارم.مقاله امروز در مورد معماری در اقلیمهای مختلف نوشته ابوالفضل قمشه و علی رضایی....
مقدمه :
زمانی که از معماری در اقلیمهای مختلف صحبت می شود گویی قصد داریم تا به حل مسایل معماری بپردازیم .امروزه معماری با چه مشکلاتی مواجه می باشد که می خواهیم آن را در ارتباط با محیط و اقلیم حل نماییم . در وضعیت فعلی وجه مسلط بر معماری سبک معماری بین المللی مدرن میباشد .
نگاهی به معماری معاصر کشورمان نشان می دهد که به تیغ فرهنگ استعماری غرب ( گرفتار اشتباه مضاعف بوده ایم ساختمانهایی ساخته ایم با اتلاف انرژی در یزد همان ساختمانی را ساخته ایم که مشابه آنرا معماران در تبریز و زنجان و ساری و دیگران در پاریس و لندن و رم ساخته اند بدون در نظر گرفتن اقلیمها و فرهنگهای مختلف .
در کتاب آسایش بوسیله معماری همساز با اقلیم به نقل از سیم و ندرسن آمده است که انرژی ارزان و وفور همه جایی مصالح صنعتی مدرن به طراحان اجازه داده است که ویژهگیهای مکان .
کیفیت انحصاری آب و هوا و عادت مردم را ندیده بگیرند . نظم و زیبایی هندسه ناب این نمونه ها برای مدت مدیدی چنان ما را مجذوب کرده بود که هزینه سرد و گرم کردن فضاهای داخل این ساختمانها و عدم همخوانی فضاهای مورد بحث با رفتار روزمره انسان را فراموش کردیم .
نمی بایستی اجازه می دادیم که اندیشه های ناسازگار با طبع کشورهای شرق به پشتبانه انرژی فسیلی مفت به چنگ آمده از همین کشورها به سادگی جامه عمل بپوشد .....
واقعیت این است که نه تنها منابع ما برای تبلور اینگونه نظریه های نا معقول مصرف شده است بلکه ما خود به تولید .( ساختمانهای انرژی ضایع کن پرداختیم ( یکی از مهمترین اصول معماری پایدار آن است که در طراحی اینگونه معماری چگونگی اقلیم در نظر گرفته شود بعبارت دیگر معماری پایدار طراحی معمارانه آگاه از محیط را توصیف
مینماید .
بدون در نظر گرفتن اثرات درجه حرارت میزان تابش خورشید شدت باد . میزان باران و غیره . ساختمان با اتلاف انرژی روبرو خواهد بود . رعایت شرایط اقلیمی در معماری بدنبال خود صرفه جویی در انرژی را در پی خواهد داشت.
در این مقاله موضوع معماری در اقلیمهای مختلف از جنبه های گوناگون مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت لیکن موضوع پایداری مرکز توجه قرار خواهد داشت . معماری پایدار و یا بعبارتی دیگر همان معماری همسان با اقلیم مصرف منابع را حداقل نموده و ادامه استفاده از منابع طبیعی را امکان پذیر می سازد .
دانلود کامل مقاله
همچنین سایر مقالات را می توانید دنبال کنید:
تعيين زاويه شيب بهينه آرايه هاي خوشيدي
تاثیرات شگفت انگیز دیوارهای سبز در کاهش آلاینده ها
بهينه سازی مصرف انرژی در ساختمان با توجه به معماری ساختمان
آشنایی با پنجره های خورشیدی و نحوه عملکرد آنها
مميزي انرژي ساختمان مشخص در اصفهان، تاثير عوامل مختلف و راهكارهاي كاهش تلفات انرژي
مروری بر مطالعات مدلسازی عرضه انرژی و انتخاب بهترین تحقیقات انجام شده در ایران با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی
Revit یا Archicad ؟
کتاب آموزش نرم افزار دیزاین بیلدر
قش IPD در استفاده بهینه از توانایی مهندسان
آموزش دیزاین بیلدر۰۲
مصرف انرژی ساختمان ها و شبیه سازی انر